Over smoet.

smoet. is een uniek en innovatief Do It Yourself concept rond gepersonaliseerde en 100% natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten. We brengen wetenschap, natuur en schoonheid samen en garanderen een  efficiënte werking van onze hoogstaande kwalitatieve producten en recepten.

We selecteren enkel 100% natuurlijke, veilige en niet op dieren geteste producten. De smoet. ingrediënten zijn van de hoogste puurheid en bevatten geen controversiële bewaarmiddelen, minerale oliën uit de petrochemie of tal van andere toxische of kankerverwekkende stoffen (parabenen, sulfaten, glycolen, formaldehyde, PEG, parafine, petroleum derivaten, triclosan, …). Onze producten zijn daarom ook uitermate geschikt voor de consument overgevoelig aan de conventionele cosmetica.

In functie van je persoonlijke voorkeuren kies je je eigen geuren, kleuren en toepassingen. Van kop tot teen, voor ieder wat wils. Je bereidt thuis je eigen cosmetica onder het motto “wat je zelf doet doe je meestal beter” en je verwent jezelf met wat “me time”. In tegenstelling tot commerciële cosmetica, die rijk zijn aan water en weinig actieve ingrediënten bevatten, doseer je zelf jouw eigen natuurlijke cosmetica met ingrediënten die de juiste actieve werking en concentratie hebben. De DIY bereidingen zijn gemakkelijk in gebruik en bezorgen je een instant gevoel van tevredenheid, plezier en ontspanning!

Onze planeet dragen we hoog in het vaandel en we respecteren maximaal de regels van de biologische agricultuur. We geloven sterk in eerlijke fair trade producten en lokale cultivatie met een gezonde balans tussen omgeving en welzijn. We werken enkel samen met eco-gecertifieerde fabrikanten die ethisch en duurzaam telen, we gaan zorgvuldig om met de keuze van onze materialen, afval- en energiebeleid en streven zo naar een minimale ecologische voetafdruk.

Over ons

Oprichtster Annelies Awouters was de voorbije 15 jaar samen met haar man Michaël Hillaert ondergedompeld in een bad van gepersonaliseerde farmaceutische zorg. In zijn vorige professionele carrière stonden farmaceutische grondstoffen, apotheekbereidingen en individuele klantenbehoeften centraal.

“Het leek ons wel iets om onze ervaring en kennis te gebruiken om aan de steeds toenemende behoefte van gepersonaliseerde en natuurlijke cosmetica te voldoen; van een magistrale huisbereiding door de apotheek naar een cosmetica thuisbereiding voor de consument.”

Samen met bevriende apotheker en bedenker van het concept, Jerome Germanaud, werden zorgvuldig en intensief alle ingrediënten gekozen, bereidingen uitgetest en een waaier aan recepten geselecteerd zodat iedereen aan zijn trekken komt.

James Cooke, die ze al kennen sinds hun jeugd, was laaiend enthousiast over dit nieuw concept en stort zich als ondernemer mee in dit boeiend nieuw avontuur.

Zoeken

Hallo!

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief en ontvang 10% korting bij je eerste aankoop! Blijf zo op de hoogte van exclusieve deals en de nieuwste producten.